Liikuntapäivä 25.10.2014

(Mikäli et jaksa lukea koko tekstiä, niin rullaa suoraan tekstin loppuun ja hanki ainakin itsellesi ilmainen 7 vuorokauden treenioikeus EVOlle!)

Vuosi 2014 ja maailmassa on tehty kaikki mahdollinen, jotta ihmiset voisivat välttyä liikkumiselta. Hissi, auto, juna, lentokone, liukuportaat, sosiaalinen media ja jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin ja tulevaisuus tuo varmasti tullessaan entistä mielikuvituksellisempia tapoja ja välineitä, joilla välttää vähäinenkin liikkuminen.

Se päivä, kun huomaa viettäneensä koko siihenastisen elämänsä istuen ja tehden asioita joista ei oikeasti edes nauti, on varmasti todella huono päivä. Se päivä on monien kohdalla täyttä totta jo tänään. Päiväkodeissa opetetaan lapset käyttäytymään hyvin ja istumaan nätisti. Koulussa osataan jo tämä tappava taito ja ei oikein muuta jakseta tehdäkään. Opiskelujen tavoitteena on päästä korkeakouluun ja sen jälkeen työllistyä siistiin sisäduuniin, missä päivät voi istua toimistolla ja työmatkat taittaa omalla autolla. Tärkeään työhön kuuluu toki tärkeitä matkoja ympäri maailmaa ja mihin tahansa meneekin, niin lähes kaikki hoituu istumalla. Taksilla lentokentälle, 10 h lento, taksilla hotelliin, hotellista palaveriin istumaan ja pyörät pyörii… (Kaikki työ on toki tärkeää ja arvokasta, mutta jos koko työpäivä on pelkkää istumista tietokoneella niin on hyvä herätä ja miettiä itseään ja omaa terveyttään.)

Iltalehti uutisoi, että jokaista televisionkatselutuntia kohden elinajanodote lyhenee 22 minuuttia. Myöskään liikunnan satunnainen harrastaminen ei riitä kumoamaan istumisen terveydelle negatiivisia vaikutuksia (http://www.iltalehti.fi/terveys/2014102218770407_tr.shtmlOn siis ilmeisen selvää, että ihmisten ristiretki liikkumattomuuden edistämisen suhteen on alkanut jo aiheuttaa todellisia ongelmia ja kehityksen jatkuessa samanlaisena, ongelmien määrä kasvaa tulevaisuudessa entistä suuremmaksi. Ihmiselimistössä on lukemattomia toinen toistaan hienompia mekanismeja, mitkä mahdollistavat liikkumisen. Samat mekanismit myös ylläpitävät jokaisen ihmisen terveyttä ja mikäli näitä mekanismeja ei aktiivisesti käytetä, niin terveydentilan heikkeneminen on väistämättömästi edessä.

Evoluutio

(1990-luvulla peruskoulussa evoluutiosta puhuttaessa ylläolevaa kuvaa ei vielä käytetty opetuksessa, nykyään se on kenties jo käypää opetusmateriaalia.)

 

Onneksi edelleen on olemassa tahoja, jotka pitävät liikkumista tärkeänä ja välttämättömänä. Näitä tahoja on monia ja ne kaikki ymmärtävät, että liikkuminen on olennainen ja elintärkeä asia ihmisolennon elämän kannalta. Valtava määrä suomalaisia liikunta-alan yrittäjiä osallistuu 25.10.2014 järjestettävään koko kansan liikuntapäivään. http://www.liikuntapaivat.fi/ Liikuntapäivänä lukuisat suomalaiset kuntokeskukset pitävät ovensa avoinna ja toivottavat kaikki kansalaiset tutustumaan ja kokeilemaan liikkumista eri tavoilla. (Joku miettii, että miksi pitää mennä erikseen harrastamaan liikuntaa kuntosalille? Liikkuminen luonnossa olisi ihmisille toki luonnollisin tapa, mutta teknologian kehityksen myötä ihmiset ovat jo aikaa sitten vieraantuneet luonnosta ja juokseminen, hyppiminen tai puissa kiipeily eivät enää onnistu kovin monelta. Miksi sitten pitäisi hyppiä, juosta, kiipeillä tai yms? Koska ihminen on luotu liikkumaan ja nuo kyseiset, sekä monet muut liikkeet ovat olleet osa ihmisen päivittäistä elämää aikojen alusta alkaen. Niiden samojen liikkeiden tekeminen pitää ihmiselimistön toimintakunnossa ja terveydentilan hyvänä. Kuntosalilla samoja liikkeitä voi harjoitella juoksumaton, leuanvetotangon ja monien muiden loistavien keksintöjen avulla.) 

Oli kuntokeskusmaailma sinulle tuttua tai ei, niin suuntaa lauantaina 25.10.2014 mieleiseesi kuntokeskukseen ja kysele ilmaisia vinkkejä liikunnan aloittamiseen tai sen harjoittamiseen sinulle ominaisimmalla tavalla. Mikäli et jostain syystä pääse tuona kyseisenä päivänä tutustumaan lähimmän tai mieleisimmän kuntokeskuksesi toimintaan, niin hätä ei ole tämän näköinen…

EVOfitness kuntosaliketju tarjoaa liikuntapäivän kunniaksi kokonaisen viikon verran harjoitteluaikaa jokaiselle halukkaalle ja vieläpä täysin ilmaiseksi! Työskentelen itse yrittäjänä kyseisen ketjun kuntosalilla helsingissä ja omalla salillani työskentelee minun lisäkseni kolme muuta ammattilaista ja jokaisella on erilainen liikunta- ja koulutustausta. Kovan luokan ruokavalio-osaamista, entisen ammattijääkiekkoilijan näkökulmia harjoitteluun, maajoukkuetason urheiluvalmentajan vinkkejä ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntemusta. Tuota kaikkea ja erityisesti halu opettaa ihmisille liikkumista on se, mitä omalta kuntosaliltani löytyy. Katso ohjeet alta ja tule tutustumaan! (EVO esplanadi löytyy osoitteesta eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki.)

Lähetä 24.10. – 27.10. välisenä aikana tekstiviesti EVO LIIKUNTAPAIVA numeroon 18200 ja saat itsellesi ilmaisen viikon tutustumisjakson EVOfitness kuntosaleille. (Et sitoudu mihinkään, eikä sinulle aiheudu minkäänlaisia kustannuksia tästä.) 

Muutamia kuvia esplanadin EVOlta:

Lauri2 Vapaatpainot

Juoksumatot       Joni

Lauri

 

Ps. EVOlla voit  katsoa tv:tä juostessasi juoksumatolla ja elinajanodotteesi ei lyhene 22 minuutilla istumisen vuoksi.

https://evofitness.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s