Tietoja

INTOHIMOSTA AMMATTI

Olen 30-vuotias liikunta-alan yrittäjä Helsingistä. Henkilökohtainen valmennus, liikunta-alan kouluttajan tehtävät ja yritysliikunnan ohjaaminen muodostavat tällä hetkellä työviikkoni perusrungon. Urheiluun, liikuntaan, ravitsemukseen ja hyvinvointiin liitttyvät asiat ovat kiehtoneet minua n. vuodesta 1986 alkaen. Olen harrastanut liikuntaa ja eri urheilulajeja pienestä pitäen välillä enemmän ja välillä vähemmän tosissaan.

Lapsuuden hiihdot ja palloilulajit vaihtuivat jossain teini-iän tietämillä yksilölajeihin ja kuvaan astuivat rulla- ja lumilautailu, näistä erityisesti rullalautailu eli tutummin skeittaus kolahti kovaa itselle (Niin sydämmeen, kuin ruhjeiden ja erinäisten ruumiillisten vammojen muodossa). Skeittilaudan päällä tulikin vietettyä aikaa todella aktiivisesti vuodesta -2000 alkaen aina seuraavalle vuosikymmennelle asti, edelleenkin kesäisin tulee satunnaisesti tätä liikunnan muotoa harrastettua.

Kuntosalilla tapahtuva voimaharjoittelu tuli kuvoihin 2000-luvun alkupuolella. Alusta asti minua kiinnosti se miten omaa toimintakykyä ja suorituskykyä pystyy lisäämään voimaharjoittelun avulla. Nopeasti huomasin oikeanlaisen voimaharjoittelun hyödyt ja kykenin sen ansiosta suoriutumaan entistä paremmin harrastamissani lajeissa. Nyt yli 10 vuoden omakohtaisen oppimisprosessin myötä pystyn tarjoamaan asiakkailleni todella hyvin toimivan palvelukokonaisuuden oli kyseessä sitten suorituskyvyn kehittäminen, painonpudotus tai tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvä kuntoutusprosessi.

Armeija-aikoina eli vajaa 10 vuotta sitten kiinnostuin kamppailulajeista ja niitä jonkin verran harjoiteltiinkin varusmiespalveksen aikana. Armeijasta päästyäni aloitin potkunyrkkeilyn ja vähän sen jälkeen myös brasialialaisen jiu-jitsun. Alussa UFC:n innoittamana oli päästävä harjoittelemaan myös vapaaottelua. Luonteelleni sopii kuitenkin paremmin rennompi ja teknisempi tekeminen (Myöskään päähän lyöminen ja tai potkiminen pidemmän päälle ei tunnu kivalta, varsinkin kun oma pää on jatkuvasti kohteena johtuen olemattomista pystyottelutaidoista!) ja siitä johtuen vapaaottelun harjoittelu jäi melko pian ja vaihtui brasilialaisen jiu-jitsun ja lukkopainin harjoitteluun. Näistä lajeista löytyikin samat ominaisuudet, kuin skeittaamisesta vaikkei sitä välttämättä heti uskoisi. Tekninen yksilölaji, missä yhdistyy voima-, kestävyys- ja taito-ominaisuudet ja mikä tärkeintä, molempien lajien harrastajat ovat kokemukseni perusteella poikkeuksetta rentoa ja jalat maassa olevaa porukkaa.

Olen tehnyt intohimostani ammatin ja olen opiskellut liikuntaa ja terveystieteitä sekä omatoimisesti, että koulunpenkillä. Työskentelen tällä hetkellä päätoimisena yrittäjänä ja käytännössä teen töitä personal trainerina ja lisäksi koulutan personal trainer opiskelijoita.

 

Tärkeimmät koulutukset liikunnan ja hyvinvoinnin saralla:

  • FISAF / EHFA – Personal trainer
  • Itä-Suomen Yliopisto – Terveyden edistämisen perusopinnot
  • Bodyweight training coach level 1 & level 2 – Compactfit
  • Movement & Mobility coach level 1 – Compactfit
  • Movement X seminaari – Ido Portal
  • Performance Coach – Fibaco

Näiden lisäksi minulle on kertynyt vuosien varrella lukuisia lyhyempiä koulutuksia liikunnan ja ravitsemuksen saralla. Kaikkein tärkeimpänä pidän kuitenkin ohjauskokemustani, jota on kertynyt tähän mennessä jo useiden tuhansien tuntien verran.

 

– Use it before you lose it –

 


Joni Stenholm
Personal trainer  
+358 408412379
joni.stenholm@evofitness.fi

Mainokset